Frame sluit deal met OHG voor exploitatie van het Slaakhuys

Aan de rand van Kralingen en met de bruisende binnenstad van Rotterdam om de hoek herrijst het welbekende Slaakhuys. Sinds de voltooide wederopbouw – naar het ontwerp van architect Jo Vegter – in 1955 heeft het Slaakhuys vele functies gekend. Van redactie en drukkerij voor een landelijk dagblad tot snookercentrum en atelierruimte voor kunstenaars.

Na jaren van leegstand en verwaarlozing geeft Frame Vastgoed in samenwerking met Odyssey Hotel Group het Slaakhuys haar glans terug in de vorm van een boutique hotel. Dat het rijksmonument getransformeerd zou worden tot een luxe hotel was reeds bekend. De renovatie en verbouwing zijn momenteel in uitvoering en nu heeft Frame dan ook een passende exploitant voor het Slaakhuys gevonden.

Odyssey Hotel Group zal het hotel, het bijbehorende restaurant en de bar in het Slaakhuys gaan exploiteren. In eerste instantie zouden er ook appartementen gecreëerd worden, maar met deze exploitatieovereenkomst is dat plan gewijzigd. De basis van het oorspronkelijke idee blijft in stand: een luxueus hotel met 74 kamers, een restaurant en bar, plus een onderliggende parkeergarage. Ook het plan om een Lidl foodmarkt in het pand te vestigen blijft gehandhaafd. Deze zal een aparte ingang krijgen.

Het hotel zal waarschijnlijk onder de Autograph Collection van Marriot vallen. Er zijn op dit moment twee hotels in Nederland met deze wereldwijde formule: Hotel Nassau in Breda en Hotel van Oranje in Noordwijk. Welke naam het Slaakhuys als hotel zal krijgen is nog onbekend.

Naar verwachting zal het hotel in oktober 2018 zijn deuren openen.